• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Over Axis Osteopathie in Assen en Gorredijk

Osteopathie in Assen en Gorredijk

Axis is de Latijnse naam voor de tweede nekwervel (C2). In de volksmond wordt deze wervel ook wel de ‘draaier’ genoemd. Wat de naam van deze wervel al suggereert, is dat deze grote verantwoordelijkheid heeft voor het goed kunnen draaien van het hoofd. Naast de betekenis die het heeft op het lichaam is draaier (Draijer) ook de achternaam van één van de de behandelend osteopaten.

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen. Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

De slogan ‘leven in beweging’

Alles in het leven beweegt. Als we kijken naar het leven in meest fysieke vorm, het lichaam, zien we dat daarin alles beweegt.

Het meest herkenbare is wel de knie die buigt en strekt tijdens het lopen, de arm die reikt en de hand die grijpt bij het eten. De mond kauwt, de maag kneedt, de darm transporteert en het bloed stroomt onder invloed van het hart dat 100.000(!) maal per dag klopt en beweegt.

Ook het begin van ons leven staat en valt met beweging: de zaadcel van de vader die de eicel van de moeder ontmoet. In de bevruchte eicel groeit en beweegt alles. De organen liggen bij geboorte op andere locaties dan daar waar ze oorspronkelijk ontstaan zijn. Het hart ontstaat ter hoogte van de keel en beweegt zich tijdens de ontwikkeling naar beneden toe, de nieren ontkiemen ter hoogte van het bekken en bewegen zich omhoog, de darmen ontwikkelen zich uit een buis en draaien 270 graden. De armen en benen ontkiemen en bewegen zich naar buiten toe waarmee ze hun lengte krijgen.

Vanuit de hersenen beweegt de zenuw en groeien deze weefsels waardoor de spieren en organen zelf kunnen aanspannen en gevoel krijgen. Al deze bewegingen zijn noodzakelijk om het lichaam levensvatbaarheid te geven.

Het leven is in beweging en leven is bewegen.