• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Rugklachten

Pijn in de rug – lumbago

Pijn in de rug komt zeer vaak voor en is de belangrijkste reden om een osteopaat te bezoeken. Vaak zijn er lokale bewegingsbeperkingen van het bekken, het heiligbeen of de onderstewervels die de klachten geven. De oorzaken hiervan kunnen heel divers zijn!

Zo kunnen spanningen in de bekkenbodem of blokkades in de voet bewegingsbeperkingen geven aan de onderzijde van het bekken en heiligbeen. Spanningen rondom de bekkenbodem kent weer zijn eigen oorzaken. Vaak zijn hier de bekkenorganen verantwoordelijk voor. Blokkades in de voet kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een verstapping of verzwikking. Spanningen, verklevingen en verkrampingen in de buik hebben ook zijn nadelige invloeden op de bewegelijkheid van de wervelkolom, het bekken en het heiligbeen waardoor er mogelijk rugpijn kan ontstaan. Ook kunnen rugklachten veroorzaakt worden door te veel spanning op het middenrif; deze heeft op zijn beurt weer verschillende oorzaken.

Axis Osteopathie onderzoekt het gehele lichaam, achterhaalt de oorzaak van uw rugpijn en behandeld deze waar nodig is. Op deze manier wordt de oorzaak van uw pijn in de rug behandeld en levert dit een beter resultaat op.

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen. Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u rugklachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.