• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Huilbaby's

Wanneer spreken we over een huilbaby?

Er is een definitie uit 1954 die zegt dat wanneer uw kindje 3 uur per dag huilt en dat 3 dagen per week gedurende 3 weken, er sprake is van een huilbaby. Tegenwoordig wordt er veel meer een subjectieve definitie gehanteerd: een baby huilt overmatig wanneer de ouders vinden dat de baby veel huilt.

Huilen is hoe dan ook een signaal dat de kleine zich niet prettig voelt. Huilen is immers de manier met ons te communiceren. Baby’s die veel, vaak of ontroostbaar huilen gaat iedere ouder door merg en been. Vanaf “hier” is niet te zeggen wat dit huilgedrag veroorzaakt. Meestal is er geen medische oorzaak te vinden. Dan kan de oorzaak bij de baby zelf liggen.

In de osteopathie wordt dat ‘functionele problemen’ genoemd. Darmkrampjes? Verborgen maagzuur? Slaaptekort? Last van het nekje of hoofdje bijvoorbeeld door de bevalling? Geregeld zal het een combinatie van factoren zijn. Baby’s komen vanuit een vrij stabiele en veilige situatie in een compleet nieuwe wereld terecht. De krachten die de schedel en het nekje van de baby tijdens de bevalling te verduren krijgen zijn enorm groot. Dit kan leiden tot bewegingsbeperkingen van en pijn rondom het nekje. Ook het nog niet volledig op gang komen van het maag- en darmsysteem kunnen zorgen dat de baby zich niet prettig kan voelen: maagzuur en krampjes kunnen gevolgen zijn.

Wanneer het huilen veel aanwezig is, neemt de tijd die vrij is voor het slapen af, wat op zijn beurt weer resulteert in een vermoeider en onrustiger kindje. Deze negatieve spiraal kan grote impact hebben op de baby en het hele gezin!

Een osteopaat onderzoekt de baby, achterhaalt waar de oorzaak of oorzaken zich bevinden en behandeld deze. De behandeling bestaat uit zeer zachte technieken met als doel om de beweeglijkheid van de weefsels toe te laten nemen. Hierdoor kan de kleine zich vrijer bewegen. Ook wordt door het behandelen het zenuwstelsel minder geprikkeld waardoor het maag-darmsysteem zich beter kan ontwikkelen. Zo wordt de baby rustiger en tevreden.

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen.Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u een huilbaby en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.