• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Hoofdpijn

Spanningshoofdpijn migraine

Er bestaan verschillende vormen van hoofdpijn. Hiervan zijn spanningshoofdpijn en migraine wel de meest voorkomende en meest bekende vormen. Hoofdpijn wordt veroorzaakt door de structuren die rondom de hersenen liggen (hersenen zelf hebben geen ‘pijn’!). Bij structuren kunt u denken aan de schedelbotten, de hersenvliezen maar ook de spieren die over de schedel en rondom de kaken liggen. Deze structuren worden bij hoofdpijn geprikkeld en geven zo hoofdpijn. De schedelbotten kunnen overprikkeld raken na valpartijen waarbij de schedel beschadigd is (geweest), maar ook na kleine trauma’s: elleboogje tijdens sporten, het stoten van het hoofd tegen een deurpost ect.

Kenmerkend bij spanningshoofdpijn is dat men het gevoel heeft alsof er een strakke band om het hoofd zit. Het begint geleidelijk en verdwijnt ook geleidelijk. Vaak start deze vorm van hoofdpijn vanaf de nek en achterhoofd en bereidt zich uit langs de zijkanten van het hoofd en/of verplaatst zich van het achterhoofd naar het voorhoofd toe. De spieren van schouders, de nek en de schedel zijn meestal gespannen en pijnlijk.

Migraine is een matige of heftige bonzende hoofdpijn aan één zijde van het hoofd die bijna altijd samengaat met misselijkheid en/of braken. Licht en geluid worden dan slecht verdragen. De duur van een migraineaanval varieert van een halve dag tot drie dagen. Meestal is de hoofdpijn slechts een onschuldig probleem. Maar soms kan het een ware beperking betekenen of een teken zijn van een aandoening van een oog-, een kaak- of een sinusprobleem.

Hoofdpijn is een probleem dat bij verschillende mensen dezelfde symptomen veroorzaakt, maar dikwijls een totaal andere oorzaak heeft. Hierdoor is het behandelen van hoofdpijn bij iedereen anders. De osteopaat behandelt niet de hoofdpijn, maar wel de “mens met hoofdpijn”. Daarom wordt het gehele lichaam onderzocht en de oorzaak van uw hoofdpijn behandeld. Een bijkomend voordeel is dat mensen zich door osteopathie ook in algemene zin beter gaan voelen. De psychische gesteldheid kan verbeteren en negatieve gevoelens nemen af.

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen.

Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u rugklachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.