• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Menstruatieklachten

Ongesteldheidspijnen

Een aantal dagen per maand (zeurende) rugklachten, je werkzaamheden niet kunnen doen vanwege de hevige bloedingen: klachten die samen kunnen gaan met de menstruatie. Zeer vervelend om zo maandelijks voor een paar dagen beperkt te worden in de dingen die je graag doen wilt! In veel gevallen kan een osteopaat uitkomst bieden. Verklevingen en spanningen rondom de baarmoeder kunnen namelijk oorzaak zijn van deze klachten!

De baarmoeder heeft verschillende glijvlakken. Aan de voor- en onderzijde een glijvlak met de blaas; aan de achterzijde van de baarmoeder heeft deze een glijvlak met de endeldarm (rectum). Deze glijvlakken zijn nodig om de baarmoeder tijdens de menstruatie (én zwangerschap natuurlijk) ten opzichte van de blaas en endeldarm goed te kunnen laten bewegen. Maar ook om ruimte aan de blaas en endeldarm te geven tijdens het vullen van deze organen (urine resp. stoelgang). Wanneer één van deze glijvlakken deels verkleefd is, verliest de baarmoeder zijn bewegelijkheid. Dit kan komen door ziekten, door gemaakte operaties en ontstekingen in de buik en kleine bekken, gespannen (zit)houding om maar enkelen te noemen.

Ook de onderzijde van de baarmoeder, de bekkenbodem is zeer belangrijk voor een normale beweeglijkheid van de baarmoeder. Deze kan de baarmoeder namelijk beperken wanneer er verklevingen, littekens of spanningen zijn. Een eerder doorgemaakte bevalling waarbij de verloskundige of gynaecoloog een knip (episiotomie) heeft moeten zetten of wanneer de moeder (licht) ingescheurd is, leidt tot verklevingen in en rondom de bekkenbodem en kan zo oorzaak zijn van menstruatieklachten.

Een osteopaat is opgeleid om de beweeglijkheid van de baarmoeder, de omgeving en al haar relaties nauwkeurig te onderzoek en te behandelen. Zo kan de oorzaak van de menstruatieklacht behandeld worden en levert dit een mooi resultaat op.

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen.

Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u rugklachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.