• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

IschiasRugklachten

Rugpijn door ischias

Een andere vorm van rug pijn of rugklachten is ischias. Ischias komt van het woord zenuw (nervus) ischiadicus. Het is dus eigenlijk pijn van deze zenuw of pijn in het verloop van deze zenuw. Het is de langste van het menselijke lichaam. De nervus ischiadicus komt uit de lage rug, loopt door de bil tot aan de voetzool toe. Vanwege deze lengte kunnen klachten zich uiten in het gehele verloop. Het bijzondere van deze zenuw is dat deze in de bil onder een spiertje (m. piriformus) doorloopt.

Wanneer deze spier op spanning komt te staan, geeft het druk op de n. ischiadicus en kan zo ischias geven. De oorzaak van spanning op de m. piriformus zijn vaak bewegingsbeperkingen van het heiligbeen of het bekken. Axis Osteopathie achterhaalt de oorzaak van deze bewegingsbeperkingen en behandeld deze nauwkeurig. Zo wordt de oorzaak van uw ischias behandeld en levert dit een mooi resultaat op.

Hieronder vindt uw een mooi filmpje over ischias en de nervus ischiadicus:
www.spine-health.com

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen.

Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u Rugpijn door ischias en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.