• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Darmkrampjes

Mogelijke oorzaken

Baby’s en jonge kinderen hebben vaak last van darmkrampjes en refluxklachten. Dit zou natuurlijk voort kunnen komen uit overgevoeligheid voor bepaalde voeding.

Een andere mogelijke oorzaak voor refluxklachten en darmkrampjes is een verstoorde zenuwgeleiding en doorbloeding naar de darmen en het maagje. Dit kan komen door bewegingsbeperkingen rondom bovenste deel van de nek en het middenrif. Vanuit de hoge nek en schedelbasis vertrekt een zenuw (de nervus vagus of tiendehersenzenuw) die zeer belangrijk zijn voor de aansturing van het maag-darmsysteem. Deze aansturing is nodig om het maagje en het darmpjes goed te laten werken.

Tijdens de bevalling komt er veel druk te staan op het nekje en de schedelbasis. Onder normale omstandigheden is dit voor de baby geen probleem en hersteld de kleine zich daar goed van. Wanneer echter de bevalling moeizaam geweest is, wordt de druk in dat gebied hoger met bewegingsbeperkingen tot gevolg. Deze bewegingsbeperkingen hebben een negatieve invloed op de zenuw die naar de darmpjes en het maagje gaat waardoor de aansturing van deze organen minder goed gaat.

De osteopaat corrigeert de beweeglijkheid van het nekje en de schedelbasis waardoor de aansturing zich optimaliseert.

Daarnaast is het belangrijk dat de spanning van het middenrif goed is. Door het middenrif loopt de slokdarm naar de maag toe. Het middenrif heeft een rol bij de afsluiting van de maag en daarom bij het voorkomen dat het maagzuur terugvloeit in de slokdarm. Daarom zal de osteopaat de spanning van het middenrif controleren en zonodig behandelen om deze afsluiting te verbeteren. Zo blijft het zeer zure maagzuur (pH2!) op de plaats waar het zou moet zijn en blijven.

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen. Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u een baby en of een jong kind met darmkrampjes en of refluxklachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.