• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

Wanneer osteopathie? voor volwassenen en kinderen

De indicaties om naar een osteopaat te gaan lopen uiteen van ongemakken en pijnklachten aan rug, schouder en nek tot aan buikklachten toe. Ook voor kinderen en baby’s zijn er verschillende indicaties om een osteopaat te bezoeken. Hierbij kunt u denken aan voorkeurshouding, overvloedig spugen van de baby of huilbaby’s.

Voor meer indicaties waarvoor u een osteopaat kunt raadplegen volgt hieronder een beknopte lijst. Mocht u een andere klacht hebben, aarzel dan niet om contract op te nemen. Samen bepalen wij of een osteopatische behandeling voor u van toepassing is.

Nascholing kinderen en osteopathie

Er wordt voortdurend gestreefd naar verdieping, verbetering van kwaliteit en effectiviteit van behandelen. Daarom heeft Samuël Draijer in 2015 en 2016 de studie ‘kinderen en osteopathie’ gevolgd aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen.

Tijdens deze studie, gegeven door verloskundigen, kinderartsen en verschillende osteopaten uit binnen- en buitenland, is er uitgebreid aandacht besteed aan de zwangerschap (voor zowel moeder én kind), het bevallingsproces (moeder én kind), (kinder)ziekten en natuurlijk de behandeling van de kleine baby!

Met de verworven kennis en kunde heeft Samuël nog meer tools in handen gekregen om uw kleine zo optimaal en veilig mogelijk te behandelen.

Indicaties volwassenen
Indicaties baby’s en kinderen
Folders

Osteopathie bij kinderen: In deze folder vindt u meer informatie over de mogelijkheden van osteopathie bij kinderen.
Download folder osteopathie bij kinderen.

Osteopathie bij volwassenen: In deze folder vindt u meer informatie over de mogelijkheden van osteopathie bij volwassenen.
Download folder osteopathie bij volwassenen.

Voor zorgprofessionals: in deze folder vindt u meer informatie over osteopathie.
Download folder osteopathie zorgprofessionals.