• Voor een vrij en beweeglijk lichaam
  • Voor de behandeling van fysieke (pijn)klachten en ongemakken
  • Acute en chronische (pijn)klachten
  • Sinds 2014
  • Meer dan 17.500 behandelingen

(verborgen) Reflux en overmatig spugen

Mogelijke oorzaken

In de osteopathie praktijk zien we veel baby’tjes die last hebben van maagzuur. Dit is één van de belangrijkste redenen dat ouders met hun kleine een osteopaat consulteren. Dat jonge kinderen iets voeding teruggeven is niet abnormaal. Dat heeft te maken met de ontwikkeling van de slokdarm en de maag in de buik van de moeder. Vlak na de bevruchting ontstaat er een zgn. oerdarm waaruit onder andere de slokdarm en de maag zich ontwikkelen.

Tijdens de verdere ontwikkeling draait de maag ten opzichte van de slokdarm 90graden naar rechts. Deze draaiing is voor een groot deel verantwoordelijk voor de afsluiting tussen de slokdarm en de maag. Echter is na de bevalling deze 90graden draaiing nog niet volledig. Het kan tot 6 maanden na bevalling duren dat deze draaiing volledig is. Daarom is het niet verwonderlijk dat pasgeborenen, zij het in meer of minder mate, voeding teruggeven.

Zolang dit niet te veel is, hebben de kleintjes hier meestal geen last van. Wanneer de zeer zure maagzuur echter meekomt, brandt dit in de slokdarm wat uitermate pijnlijk kan zijn. Als osteopaat kunnen we deze draaiing van de maag stimuleren waardoor de reflux afneemt en de kleine zich een stuk comfortabeler voelt! Op deze manier stimuleren we de normale ontwikkeling en is medicatie meestal niet nodig.

Waar vindt u ons?

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen. Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

Heeft u een baby en of een jong kind met darmkrampjes en of refluxklachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.